Nieuws
Wereldlichtjesdag 12 december

Zondag 12 december is het Wereldlichtjesdag: een dag waarop wereldwijd mensen bij elkaar komen om overleden kinderen te herdenken. Om 19.00 uur steken zij symbolisch een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet. Wereldlichtjesdag bestaat sinds 1997. In Nederland werd er in 2006 mee gestart. Lokaal worden er ook bijeenkomsten georganiseerd. Kijk voor meer informatie op https://www.lichtjes.brainy-corp.com/ Door coronamaatregelen kan het zijn dat geplande activiteiten niet door kunnen gaan. (foto Wereldlichtjesdag)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter