Nieuws
Gewraakt glasvezelstation wordt verplaatst

Het glasvezelstation op de hoek van de Nassaulaan en de Prins Bernhardlaan in Leidschendam wordt verplaatst. Het staat nu pal op de hoek van beide straten. De nieuwe plek is tegen de zijmuur aan van het flatgebouw aan de Prins Bernhardlaan 116-150. Het glasvezelstation was op de hoek geplaatst door Open Dutch Fiber dat in de gemeente een glasvezelnetwerk aanlegt. Dat gebeurde terwijl de bezwaarprocedure voor omwonenden nog liep en men nog in overleg was met gemeenteambtenaren. De gang van zaken leidde tot grote woede bij omwonenden, in de gemeentelijk en bij wethouder Jan Willem Rouwendal. Deze laatste hekelde het gedrag van Open Dutch Fiber in de gemeenteraad en dreigde het bedrijf met consequenties. Door de plaatsing werd het zicht op een gevaarlijke kruising belemmerd. Ook werd een deel van een speelveld aan kinderen ontnomen. Nader beraad, ook met omwonenden, heeft nu geleid tot de verplaatsing. Het station zal bovendien door groen worden omgeven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter