Nieuws
Valse emails uit naam van de GGD

De GGD waarschuwt: ‘Pas op, er gaan valse emails rond uit naam van de GGD’en, waarin staat dat senioren verplicht een boosterprik krijgen. Fraudeurs proberen op die manier met een link naar een bankomgeving senioren geld afhandig te maken.

Ouderen in Nederland ontvangen de laatste paar dagen mails van oplichters, die proberen hun bankgegevens in handen te krijgen. In de mail staat dat ouderen verplicht zijn om een boosterprik te halen, en dat ze een afspraak kunnen maken door op een link in de mail te klikken en in te loggen bij hun bank. Die banksite is nagemaakt. Het is niet bekend hoeveel mensen in de oplichtingspoging zijn getrapt.

Daarom waarschuwt GGD GHOR Nederland voor de phisingmails. Mensen worden nooit per email uitgenodigd voor een vaccinatie. De prik is vrijwillig, en er is geen enkele reden om bij een bank in te loggen, omdat vaccinatie gratis is’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter