Nieuws
Groentip: Gewone Eikvaren heeft lak aan winter

Tijd voor een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ‘Veel planten gooien hun blad af en laten de boel de boel om in winterrust te gaan. Onze Gewone Eikvaren denkt hier geheel anders over. Deze stoere vent heeft lak aan koning winter, hij trotseert kou en gure wind. In het Latijn wordt hij Polypodium vulgare genoemd. Maar zo vulgair vinden wij van Stadsbeheer deze varen niet. Hij is heel flexibel waar het over leefruimte gaat. Gewone Eikvaren groeit op de grond, in bomen en zelfs op muren. Door zijn kruipende wortelstokken beslaat de Gewone Eikvaren vaak grote oppervlakten, zoals je op deze foto kunt zien. De wortelstokken werden in het verleden gebruikt om zure gerechten zoeter te maken. Daarnaast is hij te vinden op bijna het gehele Noordelijk Halfrond. En natuurlijk bij ons in Leidschendam-Voorburg. Deze foto is gemaakt aan het Oosteinde in Voorburg. Dus wil je groen zien, al is het maar van jalousie om zijn veelzijdigheid, kom eens een mooie wandeling maken door Vreugd & Rust’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter