Nieuws
Moskee-onderzoek openbaar

B&W willen medio januari 2022 de gang van zaken rond een onderzoek dat het bureau NTA deed bij onder meer de Al Tawheed-moskee in Leidschendam, openbaar maken. Eind januari zou er dan een debat in de gemeenteraad over moeten volgen. Dat heeft burgemeester Jules Bijl bekend gemaakt. Begin januari willen B&W stukken over het onderzoek die op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) zijn opgevraagd, openbaar maken. Het gaat om acht WOB-verzoeken. NRC onthulde het NTA-onderzoek enkele maanden geleden. Het bureau zou het speurwerk undercover hebben gedaan waarbij wet- en regelgeving zou zijn overtreden. Opdracht tot het onderzoek, gericht op extremisme in de gemeente, werd door oud-burgemeester Klaas Tigelaar gegeven. De fractievoorzitters van de partijen in de gemeenteraad werden vooraf alleen uitgenodigd voor een gesprek over extremisme. Inzicht in het NTA-onderzoek kregen zij niet. De resultaten bleven geheim.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter