Nieuws
Afspraken sociale woningbouw

De woningcorporaties Wooninvest en ViDomes hebben met wethouder Floor Kist afspraken gemaakt over hun activiteiten in de periode 2022-2025.

Wooninvest plant de bouw van 109 tot 124 sociale woningen aan De Star Leidschendam. Die moeten in 2024 zijn gerealiseerd. Daarnaast staan sloop en nieuwbouw van 84 woningen Nieuwstraat/Venestraat Leidschendam in de planning (2024 klaar) alsmede 96 woningen in de Emmastraat/Oranje Nassaustraat/Prins Hendrikstraat Voorburg (2024 klaar).

ViDomes wil 10 tot 15 sociale woningen realiseren in Stompwijk (Meerlaan/Van Santhorstlaan) alsmede 19 woningen in de Nieuwstraat Leidschendam.

Beide corporaties gaan ook woningen renoveren. Wat Wooninvest betreft gaat het om Van Faukenbergestraat en -plein in Voorburg (59 woningen), Van Everdingenstraat Voorburg (74 woningen), Hartzstraat Voorburg (122 woningen) alsmede Caen van Necklaan/Velthuysenlaan Leidschendam (210 woningen). Wooninvest wil ook 126 woningen aan de Reuvenslaan Voorburg verduurzamen (energiezuiniger maken) plus nog eens 161 woningen aan de Elzendreef Voorburg.

ViDomes spreekt over groot onderhoud aan 270 woningen Duyvendijklaan/Velthuysenlaan Leidschendam, 66 woningen De Haar Leidschendam en 73 woningen Prinses Margrietlaan Voorburg.

Beide corporaties willen meer flatcoaches aanstellen, evenals een doorstroommanager die mensen aanzet te verhuizen. In 2022 zouden 12 bewoners dat moeten doen, een jaar later 24. De corporaties gaan in samenwerking met de gemeente ook woningen aanpassen zodat ze geschikt zijn voor mensen die zorg nodig hebben. Daarnaast wordt geïnvesteerd in leefbaarheid, met name de aanpak van afval op straat. Wooninvest trekt daar komend jaar 675.000 euro voor uit, te besteden in Leidschendam-Noord en Voorburg-Noord.

De gemeente heeft zich eerder verplicht het aantal sociale woningen voor 2030 met 750 te verhogen. In de nu gemaakte afspraken staat alleen dat de partijen het uiterste zullen doen dat te halen. Garanties geven zij echter niet. Wooninvest heeft wel toegezegd geen sociale woningen te zullen verkopen. ViDomes wil die verkoop tot vijf woningen per jaar beperken.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter