Mening
Blog: Keuzes

(In de serie maandelijkse columns van fractieleiders in de gemeenteraad dit maal een bijdrage van Frank Rozenberg, fractieleider GBLV)

Vlietnieuws heeft aan de fractievoorzitters in de gemeenteraad de ruimte geboden om maandelijks een blog te schrijven. In verband met de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 is deze december de laatste blogronde voor de fractievoorzitters. Waar moet ik deze laatste blog over schrijven? Een terugblik op vier jaar coalitiebeleid? Tja… welk beleid? Daar ben ik dus snel mee klaar.

Ik neem u mee in een andere keuze. De verhuizing van de rugbyclub van De Star naar Westvliet. De rugbyclub heeft zich een aantal jaren geleden gemeld voor een plek in de gemeente. Na een lange zoektocht, waaronder ook op Westvliet, kwam de gemeente met het voorstel om de club in De Star tijdelijk die plek te geven. Er werd daarvoor een budget beschikbaar gesteld van € 350.000. Waarom De Star en tijdelijk? Met de rugbyclub op die plek kon worden voorkomen dat daar snel sociale woningen zouden worden gebouwd. Verder was er ook nog de naastgelegen grond van een aannemer/ontwikkelaar uit Leidschendam; sociale woningbouw naast dure planontwikkeling is dan niet handig.

De zoektocht naar een permanente locatie was vervolgens heel erg moeilijk. Maar nu ligt er dan toch een voorstel. De rugbyclub kan het beste verhuizen van de Star naar… Westvliet! De accommodatie daar moet alles bij elkaar zo’n € 2,7 miljoen gaan kosten.

Nu heeft de gemeente geld zat, dus waarom zouden we daar niet voor kiezen? Het gaat om een groeiende club met jeugdleden. Daar is een gemeente waar het geld tegen de plinten klotst nooit te beroerd voor om in te investeren.

Afgelopen week had ik een gesprek met Nico Hergaarden van de Amateur Tuinvereniging Nicolaas Beetslaan. Een vereniging die in Park ’t Loo in Voorburg een prachtige rol vervult voor de wijk Bovenveen. De tuin is een ontmoetingsplek, biedt ruimte voor omwonenden, geeft structuur aan mensen die dat nodig hebben, werkt samen met andere organisaties en initiatieven in Bovenveen: kortom een pareltje in onze gemeente.

De vereniging wil graag een iets groter en robuuster tuinhuis en legt beetje bij beetje de benodigde middelen bij elkaar. Zo’n € 10.000 bijdrage van de gemeente zou dan zeer welkom zijn. Nu staat de gemeente er financieel heel slecht voor, dus nee, dat kan natuurlijk niet. De gemeente bedacht ook dat er een tuinhuisje werd neergezet, dus moet er retributie worden betaald, waarvoor de vereniging een notariële akte moet laten opstellen. Een gemeente met tekorten schraapt immers graag overal en nergens geld vandaan.

Beste lezers, dit is de absurditeit in onze gemeente waar ik als fractievoorzitter van GBLV/Gemeentebelangen slecht tegen kan. Het maakt mij niet uit wat u op 16 maart 2022 stemt. Als u maar stemt. Maar misschien heeft u op dat moment nog deze blog in uw achterhoofd. De keuze is dan aan u: kiest voor een landelijke partij of voor de lokale partij GBLV/Gemeentebelangen die ook oog heeft voor de pareltjes in onze gemeente die soms net even moeten worden geholpen. De rugbyclub mag wat ons betreft een prachtige gouden ketting zijn, maar met de pareltjes erbij – pareltjes die her en der ook in uw wijk of buurt – te vinden zijn, is onze gemeente echt een sieraad waar het goed wonen, werken en recreëren is. Samen maken we Leidschendam-Voorburg!

(Frank Rozenberg, fractievoorzitter GBLV/Gemeentebelangen. Reageren: rozenberg@gblv.nl)

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter