Nieuws
Floor Kist wil niet terug in gemeenteraad

GroenLinks-wethouder Floor Kist wil na de gemeenteraadsverkiezing van maart 2022 geen lid worden van de gemeenteraad. Hij heeft zich als 15e en laatste op de kandidatenlijst van zijn partij voor die verkiezingen laten zetten. GroenLinks heeft nu vier vertegenwoordigers in de gemeenteraad. Kist zou, mocht GroenLinks gaan deelnemen aan een volgend stadsbestuur, wel weer wethouder kunnen worden. Kist was bij de vorige gemeenteraadsverkiezing in 2018 nog lijsttrekker voor GroenLinks.

Onder het motto ‘Team voor verandering’ heeft GroenLinks de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing gepresenteerd. Na lijsttrekker, en huidig fractievoorzitter Marie-Christine van der Gronde volgen Nathalie van Weers (nu gemeenteraadslid) en de nieuwkomers Mary Kachavos, Kees Elenbaas en Iris Feld.

Floor Kist staat volgens de partij nu als ‘lijstduwer’ op de kandidatenlijst. Bij hem in de buurt staan de uit de gemeenteraad vertrekkende Jeroen van Rossum (14e stek) en Henk Knoester (12e plek). Ook zij gelden als ‘lijstduwers’.

Op de GroenLinks-lijst staan verder nog: Danique de Prez (6), Michiel van der Heiden (7), Ans Seriese (8), Janine van der Leeuw (9), Geert van Rhee (10), Frank Bus (11) en Margreet Wapenaar (13). Alleen Ans Seriese is nieuw, de overigen stonden al in 2018 op de GroenLinks-lijst.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter