Activiteiten
‘We gaan 365 dagen per jaar volleybal aanbieden’

Al sinds 2017 werd er over gesproken: beach volleybalvelden in de gemeente. Diverse plekken werden bekeken waaronder sportpark Duivesteijn Leidschendam (thuishaven van hockeyclub Cartouche) en het terrein van VEO korfbal in Voorburg. Nu is gekozen voor het nieuwe complex van rugbyclub VRC op sportpark Westvliet. Daar komen zes beach volleybalvelden.

Rob Velders in voorzitter van volleybalvereniging Volevo die de beach volleybalvelden gaat bespelen: ,,We zaten er al heel lang tegen aan te hikken. De leden vragen om beach volleybal en de volleybalbond stimuleert het ook. Beach volleybal is booming. En wij leveren ook al topspelers af. Stefan van de Velde bijvoorbeeld. We hebben nu één beach volleybalveldje aan de Prinses Beatrixlaan in Den Haag, midden tussen de kantoorgebouwen. Daar lopen we vast. Er is veel te weinig ruimte.’’

,,We hebben inderdaad gekeken naar Cartouche en VEO. Maar daar konden we maar drie beach volleybalvelden krijgen. En er waren meer beperkingen. Zo mochten we geen muziek afspelen terwijl dat bij beach volleybal hoort. Dat is een onderdeel van het spel. Bovendien hadden we te weinig ruimte rondom de velden. En de huur werd veel te hoog. Nu krijgen we zes velden voor ongeveer dezelfde prijs. Het gaat tenslotte alleen maar over het graven van een gat en het aanleggen van drainage. Er is nu 150.000 beschikbaar maar ik denk dat we dat niet eens allemaal opmaken. Westvliet voldoet gewoon aan alle eisen.’’

,,Volevo, een fusie van GSC en Haaglanden, is voor een volleybalclub groot. We hebben 450 leden waarvan minstens 50 voor beach volleybal. Binnen één of twee jaar zijn dat er 100. Onze thuiswedstrijden in de zaal spelen we nu in sporthal De Fluit. Daar kunnen we acht wedstrijden tegelijk spelen in twee zalen. Dat konden we in Essesteijn waar we tot voor kort zaten, niet.’’

Op Westvliet gaat Volevo de clubtent en de kleedkamers van VRC gebruiken. Velders: ,,Dat gaat in goed overleg. De cultuur van onze beide verenigingen sluit erg goed aan. Bij hen zitten ook mensen van goede wil en met ambitie. Dat matcht.’’

En wat het bespelen van de accommodatie betreft ziet de Velovo-voorzitter ook geen problemen. ,,Beach volleybal is een strandsport. Die speel je vooral bij lekker weer. Maar door corona is er wel een shift opgetreden. Normaliter gingen we pas in april/mei naar buiten. Maar nu omdat ze de zaal niet in mochten, was het al in januari. Ze wilden gewoon volleyballen. Bewegen. En de beach volleybalvelden zijn nu een hele mooie aanvulling. We kunnen nu 365 dagen per jaar volleybal aanbieden. Ik kijk er erg naar uit. Dit gaat lukken.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter