Nieuws
Bestuur GBLV is opgestapt

Het vijfkoppige bestuur van GBLV onder leiding van voorzitter Ed Klaarhamer, is opgestapt. Aanleiding vormde onenigheid over de plaatsing van gemeenteraadslid Nico Hooijmans op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing van maart 2022.

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezing in 2018 stond Hooijmans nog op een vijfde plek, nu zou hij, zo was het aanbod, onderaan de lijst komen als ‘lijstduwer’. Ook zou hij erelid van de partij worden.

Hooijmans nam geen genoegen met de gang van zaken en liet dat intern luid en duidelijk weten. Hij zegde het vertrouwen in het bestuur op. Daarbij kreeg hij steun van een aantal andere partijleden. Klaarhamer en zijn mede-bestuursleden trokken daarop hun conclusie en stapten op. Op de concept-kandidatenlijst kwam Hooijmans vervolgens helemaal niet meer voor.

Binnen de partij is Hooijmans actief als ‘ombudsman’ en lid van OnsBemiddelingsTeam (OBT). Dat staat inwoners bij die een probleem hebben met de gemeente. Er was echter wel kritiek op zijn activiteiten als gemeenteraadslid.

‘Het bestuur is opgestapt. Niets meer en niets minder. De fractie is verenigd en de kandidatenlijst is bijna klaar. Een vereniging als GBLV moet een bestuur hebben. Dat komt vanzelf goed’, aldus een direct betrokkene. Ed Klaarhamer noch Nico Hooijmans wilden nader commentaar geven.

GBLV wees eerder Bianca Bremer (nu gemeenteraadslid) aan als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezing. De top van de concept-lijst ziet er verder als volgt uit: 2. Hans Peter Klazenga (gemeenteraadslid), 3. Frank Rozenberg (gemeenteraadslid), 4. Sanja Duijvestiin (gemeenteraadslid), 5. Maurice Hartsinck (gemeenteraadslid), 6. Miriam Kersbergen, 7. Walter Rosbenders (oud-gemeenteraadslid), 8. Marien van Wijk (gemeenteraadslid), 9. Monica Velù (gemeenteraadslid), 10. Freek Steutel (gemeenteraadslid).

GBLV heeft nu tien gemeenteraadsleden. Arnold Brans die twee jaar geleden van de VVD naar GBLV overstapte vanwege de bebouwing van landgoed Schakenbosch, staat nu als lijstduwer op de GBLV-lijst (plek 29). Hij wil niet meer terug keren in de gemeenteraad.

Op de concept-lijst staan nog ex-partijvoorzitter Ed Klaarhamer (16e) en zijn opgestapte mede-bestuursleden Harry Hooijmans (25), Loek van Houten (26) en Lida van den Akker (19).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter