Nieuws
Vrije inloop boosterprik alléén in Rijswijk

Het is voor 60+’ers onder strenge voorwaarden mogelijk om een corona boosterprik te ontvangen zonder afspraak. Er is namelijk meer capaciteit beschikbaar dan er afspraken gepland staan. Hoeveel vrije plekken er beschikbaar zijn wisselt per dag. GGD Haaglanden kan daarom niet beloven dat u gevaccineerd wordt als u zonder afspraak langskomt.

Op dit moment heeft de GGD Haaglanden in  de Broodfabriek in Rijswijk meer vaccin en personeel beschikbaar dan er afspraken staan ingepland. Om geen tijd in deze boostercampagne te verliezen, heeft de GGD  besloten de vrije tijdsloten onder strenge voorwaarden beschikbaar te stellen aan mensen die zonder afspraak langskomen. Let op: het verschilt per dag hoeveel plekken er nog vrij zijn. Men kan daarom niet beloven dat u ook echt geprikt wordt als u langskomt.

Op andere vaste en tijdelijke vaccinatielocaties in de regio geldt deze vrije inloop voor de boosterprik niet. Op de andere vaste vaccinatielocaties dient, na het ontvangen van de uitnodigingsbrief, een afspraak gemaakt te worden voor de boosterprik. Op de tijdelijke vaccinatielocaties in de regio wordt alleen een eerste of tweede prik zonder afspraak gegeven, géén boosterprik.

Het is erg druk op de locatie in Rijswijk. Omdat de beschikbare plekken snel vollopen sturen de medewerkers helaas ook veel mensen weg. De GGD blijft  dit vanaf nu aanbieden. Het is dus geen noodzaak om vandaag of morgen gelijk langs te komen.

Men komt alleen in aanmerking voor een boostervaccin in Rijswijk als:

  • U geboren bent in of voor 1961;
  • Uw laatste coronavaccinatie óf laatste coronabesmetting tenminste 6 maanden is geleden;
  • Indien u een griepprik haalt: u de griepprik tenminste 1 week geleden hebt gekregen of pas over 2 weken krijgt;
  • Er nog plek is op de vaccinatielocatie;

Er vindt een strenge selectie plaats aan de deur. Als u niet aan genoemde voorwaarden voldoet krijgt u geen prik.

Op het moment dat de vrije plekken bijna gevuld zijn beëindigt men de rij. Mensen die nog staan te wachten worden naar huis gestuurd. Wij raden aan om niet direct bij de opening van de locatie te komen, dan is het erg druk. Later in de ochtend of in de middag is er vaak meer ruimte.

Iedereen die in aanmerking komt voor een boostervaccinatie krijgt een mRNA-vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid op de locaties. Het maakt hierbij niet uit welk vaccin u eerder heeft gekregen. U kunt niet zelf kiezen welk vaccin u krijgt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter