Nieuws
Consumenten kopen massaal aandelen in Rechtstreex

In iets meer dan twee weken heeft Rechtstreex voor €500.000 aan aandelen verkocht aan klanten en sympathisanten via een crowdfundactie Daarmee worden 509 particuliere investeerders nu mede-eigenaar van de lokale boodschappenservice. Oprichter Maarten Bouten: ,,Dit succes bewijst dat consumenten willen meebouwen aan een duurzaam voedselsysteem.”

,,We zijn ontzettend blij en dankbaar dat we het maximale doelbedrag zo snel hebben behaald. We zijn geraakt door de hartverwarmende reacties uit onze community en de betrokkenheid van de mensen die zich op deze manier willen inzetten voor de groei van een eerlijke, lokale voedselketen. Dat geeft ons veel energie.”

Rechtstreex verbindt lokale boeren en makers met consumenten. Mede door transparante communicatie over onder andere de productie en totstandkoming van de prijs kiezen consumenten bewust wat zij eten. Bouten: ,,Ik noem dat ook wel voedselemancipatie. In de reguliere voedselketen wijst iedereen naar elkaar als het gaat om verduurzamen. De overheid moedigt boeren aan om duurzame keuzes te maken en wijst naar supermarkten en consumenten om hun portemonnee te trekken. Supermarkten zeggen dat consumenten hier niet voor willen betalen en drukken op de prijs. Dat nu 509 mensen investeren in Rechtstreex laat zien dat consumenten wel degelijk willen meedoen met duurzame oplossingen en dat ze daar zelfs een actieve, financiële rol in willen spelen. Mits je hen de mogelijkheid biedt om echt iets te veranderen.”

Met het geld van de crowdfunding wil Rechtstreex in 2022 onder meer groeien van 60 naar 80 afhaalpunten, de besteltijd verkorten, de website verbeteren, het assortiment verduurzamen en crowdfunders de mogelijkheid bieden om mee te denken over de ontwikkeling en groei van het bedrijf in de vorm van polls, focusgroepen en informatieavonden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter