Nieuws
Gemeenteraad: geen dure huizen meer

B&W moeten geen woningen meer in de gemeente laten bouwen die duurder zijn dan 600.000 euro. Dat heeft de gemeenteraad uitgesproken door het aannemen van een motie van D66-gemeenteraadslid Peter van Dolen. Alleen de VVD stemde tegen.

VVD-gemeenteraadslid Gerco van der Wal: ,,Deze motie legt een bom onder alle woningbouw in onze gemeente. Dat de indieners niet willen wachten op een onderzoek door de wethouder naar de effecten vinden wij bijzonder vreemd. De VVD is niet alleen principieel tegen dit voorstel, het zal in de praktijk ook volkomen onuitvoerbaar blijken. Het is een linkse motie voor de bühne, gestoeld op sentiment zo vlak voor de verkiezingen, die in de praktijk niks oplost.’’

Volgens de indiener zijn er in de gemeente veel woningbouwprojecten voor dure huizen, bedoeld voor mensen die meer verdienen dan modaal. Dat terwijl er behoefte is aan woningen voor ouderen en jongeren, sociale woningen en woningen in het zogenoemde ‘middensegment’. Na jaren praten over de nood aan betaalbare woningen is het nu tijd voor daden, aldus Van Dolen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter