Nieuws
Sociale woningen vervangen door duurdere

Waaijer projectrealisatie realiseert twee middeldure woningen bij een bouwproject aan de Parkweg in Voorburg, om zo geen boete te hoeven betalen voor het niet voldoen aan de norm van 30 procent sociale woningen in het project. Dat blijkt uit stukken die wethouder Jan Willem Rouwendal aan de gemeenteraad heeft gezonden.

Het gaat om het voormalige Rabobank-kantoor Parkweg 127. Waaijer sloopt dat om er zestien appartementen te bouwen in een pand van vijf etages. Van de zestien vallen er vier in de categorie sociale koop/huur. Dat is 25 procent. Dus vijf procent onder de norm. Formeel zou Waaijer daarom een boete moeten betalen per niet gerealiseerde sociale woning. Door de twee middeldure woningen in het plan op te nemen, hoeft dat nu niet van de wethouder.

Voor bewoners en bezoekers voorziet het plan in 24 parkeerplaatsen waarvan negentien op eigen terrein en de rest gewoon op straat. Dat laatste staat de wethouder toe omdat de parkeerdruk nog niet zodanig hoog is dat dit problemen zou opleveren in de buurt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter