Nieuws
GBLV op de barricaden voor Oranjekwartier

Recent kondigde WoonInvest aan om tot sloop van woningen in het Oranjekwartier te Voorburg over te gaan. GBLV/Gemeentebelangen heeft zich al eerder tegen de sloop van het Oranjekwartier uitgesproken. Het initiatief van de Cuypersstichting om aan het Oranjekwartier de monumentenstatus toe te kennen, wordt door de lokale partij dan ook van harte ondersteund.

 De sloopkogel hangt de bewoners al vele jaren boven het hoofd. De renovatie van de woningen werd door WoonInvest om die reden keer op keer uitgesteld. GBLV-raadslid Sanja Duijvestijn, die sinds februari 2018 achter de schermen al betrokken is bij het behoud van de woningen, kreeg in oktober 2020 bijval van Coen van Hoogdalem van de PvdA. Samen stonden zij, met behulp van een ervaringsdeskundige, de bewonersadviesgroep Emma bij. Norman Vervat van de Cuypersstichting sloot zich bij hen aan. Dat renovatie zeker mogelijk is, bleek bij vergelijkbare woningen in Spoorwijk (Den Haag). Met wethouder Floor Kist werd daar zelfs een werkbezoek aan gebracht.

Duijvestijn: ,,Het is een bittere pil voor de bewoners dat alle inspanningen van de adviesgroep ten spijt, WoonInvest toch voor sloop kiest. GBLV zal in ieder geval het verzoek van de Cuypersstichting om de monumentenstatus aan het Oranjekwartier toe te kennen steunen en wij zullen wethouder Kist vragen hoe hij daar tegenaan kijkt.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter