Nieuws
Delfland stimuleert klimaatmaatregelen

Hoogheemraadschap Delfland (waar Voorburg onder valt) stimuleert bewoners, bedrijven en instellingen in het gebied om hun omgeving klimaatbestendig te maken. Door samen regenwater op te vangen en vast te houden, vermindert men de kans op overlast door weersextremen als hoosbuien en periodes van droogte.

In 2022 stelt Delfland geld beschikbaar voor initiatieven die daaraan flink bijdragen. Denk aan een groot groen dak (meer dan 70 m2), een wadi of een ondergrondse waterberging. Delfland draagt maximaal 30% bij aan de kosten en niet meer dan € 500 per m3 waterberging. Komend jaar is er in totaal € 290.000 beschikbaar.

Daarnaast is € 75.000 gereserveerd voor initiatieven die niet direct passen binnen deze stimuleringsregeling, maar wel bijdragen aan een klimaatbestendige regio. Bijvoorbeeld haalbaarheidsonderzoeken, buurtinitiatieven en activiteiten om bewustwording te vergroten.

De stimuleringsregeling is vanaf 1 januari 2022 beschikbaar. Actuele informatie en voorwaarden vind je dan op www.hhdelfland.nl/subsidie Kijk voor tips en inspiratie alvast op www.klimaatkrachtig.nl                                              

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter