Nieuws
Midvliet houdt lokale zendmachtiging

Lokale omroep Midvliet houdt de lokale zendmachtiging. Een bezwaar tegen de toewijzing van die zendmachtiging door de Stichting omroep Leidschendam-Voorburg, eigenaar van LVTV, is door het Commissariaat voor de Media afgewezen. LVTV streed met Midvliet om de zendmachtiging. In maart kreeg Midvliet die.

Volgens de bezwaarmaker waren de spelregels tijdens de procedure om de zendmachtiging te krijgen door de gemeente, lees wethouder Astrid van Eekelen, gewijzigd. Zo mocht Midvliet de samenstelling van het Programma beleidbepalend orgaan (PBO) aanvullen. Het PBO moet representatief zijn voor de lokale samenleving.

Omdat Midvliet het PBO mocht aanvullen werd het fair-play beginsel geschonden, aldus de bezwaarmaker. Er was geen sprake meer van een eerlijk speelveld. Indien Midvliet niet de kans had gekregen het PBO aan te vullen had men de zendmachtiging niet verkregen, aldus de bezwaarmaker.

Volgens het Commissariaat is het aan de gemeente om te bepalen of wijzigingen dan wel aanvullingen nog meewegen in de procedure of niet. Tijdens de procedure wordt ook het PBO beoordeeld.

De Stichting omroep Leidschendam-Voorburg kan het besluit van het Commissariaat nog aanvechten bij de rechtbank in Den Haag. Daar heeft men nog een maand de tijd voor.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter