Nieuws
Steigerplan stuit op vergunning

De gemeente kan niet zo maar een botensteiger aanleggen bij het Voorburgse park Vreugd en Rust. Men heeft daarvoor vergunning nodig van de provincie. Die gaat namelijk over de Vliet. De gemeente heeft daar echter nog niet om toestemming gevraagd.

De gemeente wil een steiger van 24 meter lengte en 3 meter breedte in de Vliet aanleggen. Volgens de provincie mag dat niet. Een steiger mag niet in de vaarstrook geplaatst worden vanwege de veiligheid van de scheepvaart.

Er kan alleen over de steiger worden gesproken als deze voor het grootste deel boven land, en dus niet boven water, ligt, zo wordt zijdens de provincie meegedeeld.

Er is ook beraad gaande over een ander plan voor steigerbouw: in de Vliet bij park Hoekenburg/Arentsburg ter ‘attentie’ van de Romeinse stad die daar ooit lag, Forum Hadriani. Over die steiger wordt al jaren gesproken.

Voor deze steigerbouw heeft de gemeente een provinciale subsidie aangevraagd op grond van de zogenoemde ‘erfgoedlijnen’. De provincie eist echter dat de constructie wordt aangepast. De gemeente kauwt daar nog op. Bovendien worden de oevers van de Vliet ter plekke nog aangepakt.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter