Nieuws
Deal voor Noord kan rekenen op ruim 30 organisaties
Bewoners en ruim 30 partners, waaronder zorginstellingen, scholen, woningcorporaties, sportverenigingen en politie, hebben de Deal voor Noord ondertekend. Daarmee zetten zij zich de komende 20 jaar extra in voor versterking van Leidschendam-Noord; de wijken Prinsenhof, Amstel en De Heuvel. Dat betekent: talentontwikkeling, meer mensen aan het werk, langer leren, een gezondere leefomgeving en meer verschillende huishoudens in de wijken.

Met elkaar wordt er gewerkt aan het inlopen van achterstanden in onderwijs, financiële zelfredzaamheid en fijn en veilig wonen. Bijvoorbeeld door het optimaal inzetten van het taalaanbod in de wijken, het verminderen van de afvalproblematiek en meer tijd op school doorbrengen.

De kracht van het programma zit volgens wethouder Juliette Bouw in het optimisme: ,,Niet de problemen staan centraal, maar juist de kansen en ontwikkelingsmogelijkheden van de wijken die optimaal benut gaan worden. Met elkaar erkennen we dat er uitdagingen zijn. Daarom ben ik zo blij met de officiële start van dit programma. Dit is een mooie stap naar een nog betere samenwerking en stevige resultaten.”

Het einddoel is dat de drie wijken in 2041 op hetzelfde gemiddelde niveau scoren als de rest van Leidschendam-Voorburg. Het programmaplan Sterk voor Noord wordt de komende maanden door de samenwerkende partijen vertaald naar uitvoeringsplannen. In deze uitvoeringsplannen staan concrete acties die in een periode van 1 tot 4 jaar worden opgepakt.

De Deal voor Noord werd getekend door: bewoners Leidschendam-Noord, Fonteynenburg, LV Boxing, MBO Rijnland, Woej,  SenW Leidschendam-Voorburg,  Panta Rhei Primair Onderwijs, VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland, Jeugdgezondheidszorg Zuid Holland West, Vidomes, Limor, RKAVV, Avalex, Politie Leidschendam-Voorburg, Vlietkinderen, Creasi dans & evenementen, Huurdersraad Vidomes, Scholengroep Spinoza, Stichting IBCE, MKB-LV, Volevo, Jeugdformaat, Wooninvest, Kwadraad, Bibliotheek aan de Vliet, Stichting Hethuis, Stichting MoederCentrum LV, GGZ Rivierduinen, SEV, Woonzorgcentra Haaglanden (WZH), GGD Haaglanden, Protestantse Gemeente Leidschendam (Kruisheuvelkerk), Wijkkerkenraad Heuvelwijk, Huurdervereniging Respectus en Gemeente Leidschendam-Voorburg. (foto gemeente LV / Selma Hamzic fotografie)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter