Nieuws
Onrust bij omroep Midvliet

Bij lokale omroep Midvliet is de eindredacteur nieuws vertrokken. Ook de coördinator tv gaat de omroep verlaten. Tevens hebben recent een aantal vrijwilligers de deur van de omroep achter zich dicht getrokken. Andere media worden ondertussen bestookt met anonieme mails over de toestand bij de omroep waarbij ook het vertrek van bestuursvoorzitter Julie Köler wordt geëist.

Namens het bestuur reageert Cees Sierman: ‘Het klopt dat de eindredacteur is vertrokken, dat is een gezamenlijke beslissing geweest. Op dit moment zijn we in gesprek met een paar kandidaten om zijn rol over te nemen. Tegelijkertijd heeft de coördinator van het TV kanaal ook aangegeven andere dingen te willen doen. Ook aan die vervanging wordt hard gewerkt. Midvliet is net als andere organisaties in beweging en waar regelmatig mensen bij komen en vertrekken’.

‘Midvliet gaat door met de eerder ingezette vernieuwing van de publieke lokale omroepfunctie en dat betekent ook veranderingen in manier van werken. Veel van de tientallen mensen bij de omroep gaan deze uitdaging graag aan, maar voor sommigen is het aanleiding om de stap naar iets anders buiten de omroep te zetten. Ondertussen draait Midvliet als lokale omroep gewoon door. Hoe jammer wij het ook vinden dat sommige mensen afscheid nemen die zich belangeloos hebben ingezet voor de omroep’.

Midvliet tracht al jaren te professionaliseren. Daarbij passen ook beleidswijzigingen. Met name de vrijwilligers die er al vele jaren bij de omroep zitten, voelen daar niets voor. Op de site van Midvliet staan inmiddels vele vacatures. De omroep zoekt onder andere: (politieke) verslaggevers, nieuwslezers, redactieleden, correspondenten, webredacteuren, radio technici, editors voor videoproducties en makers van podcasts.

Midvliet draait op subsidie van de gemeente. Begin dit jaar werd de zendmachtiging als lokale omroep voor vier jaar verlengd. Daarbij beloofde de omroep talrijke verbeteringen. B&W moeten op last van de gemeenteraad ook controleren of de omroep zich aan die beloften houdt.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter