Nieuws
Vaccineren zonder afspraak stopt bij De Pint

Omdat de GGD sneller meer (booster)prikken moet geven, is al het personeel nodig op de grotere vaccinatielocaties. Dit betekent dat vaccineren zonder afspraak bij De Plint, Frederiklaan Leidschendam, stopt. Met de oprukkende Omicron-variant die nog besmettelijker lijkt te zijn, is het van groot belang dat mensen die nog niet gevaccineerd zijn dit toch laten doen en dat mensen die al wel gevaccineerd zijn de boosterprik gaan halen om beter beschermd te zijn.

Vaccineren zonder afspraak blijft voor een eerste prik mogelijk op locatie Appelgaarde 2 in Voorburg, 7 dagen per week, van 12:00 – 20:00 uur. Voor de boosterprik kan bij voorkeur digitaal een afspraak gemaakt worden via www.coronavaccinatie-afspraak.nl Dit gaat sneller en voorkomt dat het callcenter overbelast wordt. Voor een online afspraak is het niet nodig om op de uitnodigingsbrief te wachten. Mensen die telefonisch een afspraak willen maken moeten op de uitnodigingsbrief wachten.

De boostervaccinatie kan 3 maanden na de laatste coronavaccinatie of positieve coronatest gehaald worden. In de coronacheck-app kunt u uw laatste vaccinatiedatum checken. Mensen die om gezondheidsredenen niet zelf of met hulp van anderen naar een GGD-prik locatie kunnen komen hoeven nog niks te doen, zij krijgen een aanvullend bericht voor vaccinatie thuis.

Op de website www.rivm.nl staat tot welk geboortejaar een afspraak ingepland kan worden.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter