Nieuws
NS zet ’s avonds minder treinen in

Vanaf 20 december rijdt NS tijdelijk minder treinen in de avond, nacht en spits. Zo zal op korte termijn de gebruikelijke avonddienstregeling twee uur eerder starten. Verder blijft NS de volledige dienstregeling rijden. Sinds de aanscherpte coronamaatregelen van het kabinet zijn de reizigersaantallen in de avond gedaald. Voor de avondlockdown zaten nog 55% van het gebruikelijk aantal reizigers (t.o.v. 2019) tijdens de avonduren in de trein. Nu is dat 40%. Ook in de spits is sinds de aanscherpte maatregelen een daling te zien, van 60% naar 50%.

Door de teruglopende reizigersaantallen is daarom besloten om op zes trajecten tijdelijk de extra forensentreinen en op twee trajecten nachttreinen te schrappen. Het reguliere nachtnet, inclusief verbinding naar Schiphol, blijft gewoon rijden.

Op korte termijn start NS twee uur eerder met de gebruikelijke avonddienstregeling. Dat betekent dat op elf trajecten na 18:30 uur minder treinen rijden. Voor deze elf trajecten geldt: waar zes treinen per uur reden, zullen dat er na 18:30 uur vier zijn. En waar er vier treinen per uur rijden, zullen dat er twee zijn.

In de treinen die NS tijdelijk schrapt, zitten op dit moment gemiddeld nog geen 15 reizigers per 100 zitplaatsen. Zo zaten bijvoorbeeld vorige week woensdag in de intercity van Den Haag naar Utrecht om 20:30 uur slechts 19 reizigers, terwijl er plek voor 300 was. En op diezelfde dag vervoerde men in de sprinter van Gouda naar Rotterdam om 16:55 uur met 200 zitplaatsen maar 30 reizigers. (foto NS)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter