Nieuws
Veiligheidsregio helpt met rookmelders

Vanaf 1 juli 2022 is het wettelijk verplicht om rookmelders in huis te hebben. De afdeling Brandveilig Leven (BVL) van de Veiligheidsregio Haaglanden heeft deze wetswijziging aangegrepen als kans om de samenwerking met woningcorporaties in Haaglanden op te zoeken. Op deze manier delen zij hun kennis en expertise over het belang van rookmelders én bieden  hulp aan om te voldoen aan de rookmelderplicht.

Brandveilig Leven is een afdeling binnen de Veiligheidsregio Haaglanden en heeft als doel om bewustwording te creëren voor de risico’s van brand, om de risico’s te beperken en om gedragsverandering te realiseren.

Deze maand zijn er 40.000 informatiekaartjes overhandigd aan een van de woningcorporaties. Op deze kaartjes is een QR-code geplaatst die leidt naar een lesmodule over rookmelders. De woningcorporatie gaat deze kaartjes achterlaten bij de 40.000 woningen in Haaglanden die voorzien gaan worden van een rookmelder. Zo hebben straks dus 40.000 huishoudens toegang tot specialistische kennis en expertise via deze lesmodule over rookmelders.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter