Nieuws
Extraatje voor vrijwilligers bij organisaties bepleit

In het corona-herstelplan van B&W mist het CDA een investering in verenigingen en stichtingen die het moeilijk hebben gehad (en weer hebben) vanwege de COVID- maatregelen. Het CDA komt daarom met een voorstel voor vrijwilligersbeurzen: 1500 euro per vereniging/stichting. Bij 20 organisaties is er zo 30.000 euro nodig.

,,Veel activiteiten zijn afgeblazen of in beperkte vorm uitgevoerd. Daar hebben verenigingen last van. Niet alleen door minder inkomsten, maar ook omdat vrijwilligers afhaken”, aldus CDA-gemeenteraadslid Stijn Strous. ,,In veel verenigingen draait het op een handjevol vrijwilligers die de kar trekken. En die moet je koesteren. Want het is niet meer vanzelfsprekend dat je je belangeloos inzet.”

De gemeente Leidschendam Voorburg heeft eerder besloten geld te reserveren voor een corona herstelbeleid. Ruim € 1 miljoen wordt in 2022 uitgetrokken om te investeren in onder andere winkelgebieden, speelruimtes en wandelgebieden. De investering in de sociale infrastructuur blijft, volgens het CDA, achter.

Het CDA stelt daarom voor verenigingen en stichtingen met actieve vrijwilligers een bescheiden beurs toe te kennen, waarmee ze hun vrijwilligers in het zonnetje kunnen zetten. Strous: ,,Het gaat vaak niet eens om het geld, maar om de waardering. Met een beurs kun je een vrijwilligersvergoeding uitkeren, een cadeautje geven aan je vrijwilligers of een BBQ organiseren. Als dat laatste weer mag, althans.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter