Nieuws
Indienen private schulden gedupeerden toeslagenaffaire

Ouders die getroffen zijn door de problemen met de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst kunnen vanaf 5 januari 2022 ook private schulden indienen. Op 16 december 2021 ontvingen zij hierover een brief van de Belastingdienst. In deze brief worden ouders en eventuele toeslagpartners gevraagd om vanaf 5 januari 2022 hun openstaande private schulden en achterstallige betalingen in te dienen bij het online loket private schulden van Sociale Banken Nederland (SBN). Een en ander meldt de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Het gaat om schulden bij organisaties die geen overheid zijn. Bijvoorbeeld schulden bij een postorderbedrijf als Bol.com, een niet betaalde tandartsrekening, een huurachterstand bij een verhuurder; die zijn ontstaan in de periode tussen 1 januari 2006 en 1 juni 2021; die opeisbaar zijn. Dit betekent dat de oorspronkelijke betalingstermijn verlopen is

Vanaf 5 januari 2022 kunnen betrokkenen de private schulden online indienen via sbn.nl

De private schulden moeten op tijd worden ingediend. Eindigt het moratorium (tijdelijk niet kunnen innen van schulden door schuldeisers) op 12 februari 2022? Dan moeten betrokkenen de private schulden vóór 12 februari 2022 bij SBN indienen. Gebeurt dat niet, dan kan het gebeuren dat schuldeisers (opnieuw) openstaande schulden gaan invorderen.

Betrokkenen kunnen nu al vast beginnen met het verzamelen van alle documentatie (zoals factuurnummers, bonnetjes, aanmaningen) van openstaande private schulden en achterstallige betalingen. Zo kan de private schuldenlijst straks zo snel mogelijk ingediend worden.

Degenen die het betreft kunnen ondersteuning krijgen bij het verzamelen van private schulden, het invullen van een private schuldenlijstformulier en het indienen van private schulden in het online loket Private Schulden. Hiervoor kunnen zij contact opnemen met het serviceteam van SBN of de persoonlijke casusregisseur van de gemeente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter