Nieuws
Steun voor bouwplan Parkweg

De gemeenteraad gaat akkoord met de bouw van een appartementengebouw aan de Voorburgse Parkweg, op de plek van het voormalige RABO-bankkantoor. Er komen zestien appartementen waarvan vier (25 procent) in de sociale sector. Het pand krijgt vijf bouwlagen. Het is een project van Waaijer Projectrealisatie. De ontwikkelaar zorgt voor twee middeldure woningen in het pand. Zo ontkomt bij aan de plicht nog een vijfde sociale woning (30 procent van het totaal) te realiseren. Alleen D66 en PvdA hebben problemen met deze oplossing. Normaliter moet een ontwikkelaar een storting doen in een speciaal fonds van de gemeente voor elke niet gerealiseerde sociale woning. Geen van de gemeenteraadsleden vroeg naar de verkoopprijs van de woningen ondanks het feit dat de gemeenteraad  onlangs uitsprak dat er geen woningen met een verkoopprijs boven 600.000 euro meer in de gemeente gebouwd mogen worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter