Nieuws
Kerkdiensten vooral digitaal te volgen

De protestantse Martinigemeente Voorburg heeft het programma voor de kerstdagen aangepast. Zoals verwacht is het advies van de landelijke kerk om in ieder geval tot 14 januari 2022 alle kerkelijke activiteiten te beperken en kerkdiensten digitaal uit te zenden. De eredienst op Kerstmorgen is daarop een uitzondering, er mogen dan maximaal 50 gemeenteleden aanwezig zijn. Daar zullen in het bijzonder diegenen voor worden uitgenodigd die de dienst niet digitaal kunnen volgen. Uiteraard gelden voor deze dienst de gebruikelijke corona richtlijnen, zoals het dragen van een mondkapje bij verplaatsingen in de kerk, vaste zitplaatsen en het houden van 1,5 m afstand.

Kerstnachtdienst vrijdag 24 december:
Eén dienst om 20.00 uur met medewerking van het Voorburgs Vocaal Ensemble.
Uitsluitend digitaal, te volgen op www.kerkomroep.nl of kerkdienstgemist.nl

1e Kerstdag zaterdag 25 december:
Eén dienst om 10.00 uur met medewerking van de Marianne Cantorij.
Uitsluitend digitaal, te volgen op www.kerkomroep.nl of kerkdienstgemist.nl

2e Kerstdag zondag 26 december:
Ds. Jaap van de Meent gaat voor. Dienst om 10.00 uur.
Uitsluitend digitaal, te volgen op www.kerkomroep.nl of kerkdienstgemist.nl

Oudjaar vrijdag 31 december:
Ds. Els van der Wolf-Kox gaat voor. Dienst om 19.00 uur met medewerking van Kees Alers (dwarsfluit).
Uitsluitend digitaal, te volgen op www.kerkomroep.nl of kerkdienstgemist.nl

Alle zondagse erediensten (aanvang zoals gebruikelijk om 10.00 uur) zijn vooralsnog tot 14 januari uitsluitend digitaal mee te beleven via www.kerkomroep.nl of www.kerkdienstgemist.nl

In het kader van de richtlijnen van Protestants kerk Nederland (PKN) en de overheidsregels die gelden voor het onderwijs en Buiten Schoolse Opvang, kunnen ook de tieners en de basisschoolkinderen in ieder geval tot zondag 9 januari nog niet bij elkaar komen. De tieners zullen naar verwachting wel een bijdrage leveren aan de dienst op kerstavond.

RK Vlietstreek laat weten dat men zich moet aanmelden voor het bijwonen van de vieringen op 24, 25, 26 en 31 december en 1 en 2 januari.

Voor de Kerstvieringen op 24, 25 en 26 december in Leidschendam-Voorburg is die aanmelding inmiddels gesloten. Voor de vieringen met Oud en Nieuw en op 2 januari is aanmelding op 29 en 30 december tussen 10.00 en 11.30 uur mogelijk.

Zonder aanmelding loopt u het risico dat u niet kunt worden toegelaten omdat er geen plaats meer is. Aanmelding voor de doordeweekse vieringen (feestdagen uitgezonderd) is vanwege het aantal verwachte bezoekers niet nodig.

Aanmelding voor vieringen in de St. Martinuskerk en in de HH. Petrus en Pauluskerk kan via:
06 – 5111 3454 op vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 11.30 uur en via reservering@sintmaarten-trinitas.nl
Bij de aanmelding wordt gevraagd naar de gezondheid van u en uw huisgenoten. Bij klachten blijft u thuis. Voor een snelle afhandeling is het gewenst dat u in de mail verklaart dat u en uw huisgenoten geen gezondheidsklachten hebben die mogelijk op corona wijzen.

Huisgenoten die met elkaar een viering willen bezoeken moeten zich samen aanmelden. Bij het aanmelden geldt dat als het maximale aantal personen is bereikt, u zich al vast kunt aanmelden voor een viering een of twee weken later. De aanmeldtelefoons hebben geen wachtstand. Dus bij een bezettoon wordt er al gebeld. U moet het wat later nog een keer proberen.

De lockdown betekent de volgende veranderingen qua tijdstip van de vieringen tot en met 14 januari: de viering op zaterdagmiddag in de Sint Martinuskerk van 16.30 uur begint om 16.00 uur; het Rozenkransgebed op woensdagavond in de HH. Petrus en Pauluskerk van 19.00 uur zal gebeden worden op dinsdagmorgen aansluitend aan de Eucharistieviering van 9.00 uur.

RK Vlietstreek heeft een eigen Youtube-kanaal: https://www.youtube.com/c/RKfederatieVlietstreek/featured

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter