Nieuws
Kerstcadeau: Nieuw pand Stadsbeheer aan Veurse Achterweg

Stadsbeheer krijgt een nieuw gebouw aan de Veurse Achterweg 14 in Leidschendam. De twee andere vestigingen, Nieuwstraat 2 Leidschendam en Einddorpstraat 18 Voorburg, worden afgestoten. Voor nieuwbouw, inrichting, tijdelijke huisvesting en afschrijving van gebouwen is 6,6 miljoen euro nodig waarvan 5,65 miljoen voor nieuwbouw en inrichting.

Dat staat in een voorstel van wethouder Jan Willem Rouwendal aan de gemeenteraad. De gemeente gaat Einddorpstraat 18 verkopen. Nieuwstraat 2 wordt gehuurd. Stadsbeheer zit nu ook al op de Veurse Straatweg 14. Dat gebouw gaat tegen de vlakte. Bij de nieuwe vestiging komt geen afvalstation. Daarvoor is geen plek. De nieuwbouw moet in 2023/2024 klaar zijn. In 2024/2025 volgt dan de verhuizing naar het nieuwe pand.

De gebouwen van de afdeling Stadsbeheer van de gemeente zijn toe aan onderhoud en verduurzaming. Op verzoek van de gemeenteraad is onderzoek gedaan naar drie mogelijke manieren hoe dit aan te pakken. Nieuwbouw aan de Veurse Achterweg maakt het mogelijk om de beschikbare vierkante meters zo goed mogelijk te gebruiken. Nieuwbouw zorgt er ook voor dat het gebouw gasloos en energieneutraal is en daarmee voldoet aan de duurzaamheidseisen. De gemeenteraad zou op 22 februari 2022 met het plan moeten instemmen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter