Nieuws
Kerstcadeau: Toch contract zorgverzekeraars en HMC-ziekenhuizen
Haaglanden Medisch Centrum (HMC, met de ziekenhuizen Antoniushove, Bronovo en Westeinde) heeft met de zorgverzekeraars Menzis en VGZ alsnog een contract afgesloten voor 2022. Dat betekent dat patiënten volgend jaar bij hun behandelaar in HMC kunnen blijven en diens rekeningen ook worden vergoed.
,,Het was een lang en complex onderhandelproces, waar we zorgen hadden of we tot overeenstemming konden komen”, zegt David Voetelink (HMC). ,,We zijn blij dat dit voor het einde van het jaar is gelukt. Met deze afspraken is de zorg in HMC voor volgend jaar gegarandeerd, zijn bezuinigingen afgewend en dat stelt ons gerust.”
,,We hebben constructieve gesprekken gevoerd en zijn daardoor elke dag steeds meer tot elkaar gekomen. We zijn opgelucht dat we voor de feestdagen duidelijkheid kunnen bieden aan onze patiënten en medewerkers. Door deze akkoorden kunnen we onze patiënten de vertrouwde zorg blijven geven en onze goede medewerkers aan ons blijven binden. Een fijn vooruitzicht in deze crisisperiode.”
Menzis en VGZ eisten eerder dat HMC tien procent zou bezuinigen. Zo niet dan wilden de verzekeraars geen contract meer met de ziekenhuisgroep aangaan. De HMC-top riep daarop verzekerden bij beide verzekeraars op, over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Onverzekerde zorg moeten patiënten zelf betalen.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter