Nieuws
Opknapbeurt Voorburgs park duurt nog 2 jaar

De opknapbeurt van Park Vreugd en Rust in Voorburg gaat nog wel even duren. Initiatiefnemer, de Stichting Mooi Voorburg, rekent zelfs op twee jaar. Dat blijkt uit een nieuwsbrief van Mooi Voorburg.

‘De in 2018 gestarte opknapbeurt van het Voorburgse Park Vreugd en Rust krijgt komend jaar een vervolg. De oorspronkelijke ideeën van de befaamde landschapsarchitect J.D. Zocher junior gaan in de herkansing en diverse historische elementen worden in oude glorie hersteld. De verbluffende vergezichten van vroeger zijn straks beter te zien. Alle werkzaamheden passen binnen de erfgoedlijnen Landgoederen 2020-2021 en Trekvaarten 2021 van de provincie Zuid-Holland.

De tuin rond het voormalige herenhuis, het huidige Central Park, wordt meer betrokken bij het park. De paden worden weer lichtgekleurde, gebogen wandelpaden. De zwarte paden krijgen een instrooi laag van wit parelgrind. De toegang tot de hertenkamp wordt weer een Zwitserse Brug; de brug wordt voorzien van stijlvolle leuningen. Op het eiland in de huisvijver wordt de voortwoekerende bamboe gemaaid, zodat het eiland weer zichtbaar wordt. Op diverse plekken komen de oorspronkelijke bloemperken terug en versterken ze zo de zichtlijnen. Rond het hertenkamp komen historische hekken. Het doel is om er een interessantere verblijfsplek van te maken. De oorspronkelijke brug over de vijver komt weer terug. Meer variatie in wandelroutes is het resultaat.

De narcissenroute, een van de eerste opknapbeurten vorig jaar, kan tussen februari en eind maart weer gelopen worden. Dertig verschillende soorten zijn in de loop van die tijd te bewonderen’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter