Nieuws
Bouwplan Rijnlandstraat Leidschendam

Wethouder Jan Willem Rouwendal heeft de gemeenteraad gevraagd in te stemmen met de bouw van dertien ééngezinswoningen en 25 appartementen aan de Rijnlandstraat, hoek Oude Trambaan in Leidschendam.

Het gaat om ééngezinswoningen in het dure segment bestaande uit drie bouwlagen. Zij komen in de Rijnlandstraat en sluiten aan op de reeds aanwezige nieuwbouw daar. Op de hoek met de Oude Trambaan komt een flat van vijf bouwlagen met 25 huurappartementen: studio’s van 50 en 60 vierkante meter.

Bij de appartementen gaat het niet om sociale woningen. Die zijn al elders in het Damcentrum gerealiseerd op grond van het Masterplan Damcentrum waar dit project ook deel van uit maakt.

Ondergronds komt er een parkeergarage met 45 plekken. In- en uitgang aan de Oude Trambaan. Van de 45 plekken zijn er 26 gereserveerd voor bewoners van het pand Halte Damhof. De rest is voor algemeen gebruik.

De Rijnlandstraat zelf wordt heringericht. Het wordt een laan met gras, bomen en water. Eigenaren van de panden Damlaan 46 tot en met 58 krijgen een nieuwe achteruitgang. De garage krijgt ook een uitgang voor voetgangers, direct achter het Veur Theater.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter