Nieuws
Delfland pleit voor recreatief gebruik water en oever

Het Hoogheemraadschap Delfland – waar Voorburg onder valt – heeft de Ontwerpvisie Recreatief Medegebruik Delfland vastgesteld. In dit sterk verstedelijkte beheergebied zijn goede plekken om te recreëren heel belangrijk. Het water en de oevers zijn daarvoor aantrekkelijk en mensen zoeken het water dan ook graag op om bijvoorbeeld te varen, vissen, zwemmen of schaatsen. Vanwege die sterke verbinding met het water is recreatie een relevant thema voor Delfland.

Als waterschap vindt men het belangrijk dat mensen kunnen genieten van het water en al het mooie dat het water en de waternatuur te bieden hebben. Het Hoogheemraadschap staat positief tegenover recreatief medegebruik van het watersysteem en zet zich in om recreatie op, in en om het water waar mogelijk, te faciliteren.

Delfland heeft nog geen vastgesteld beleid voor recreatief medegebruik. Daarom is het in de praktijk niet altijd duidelijk hoe ernaar te kijken en hoe verschillende onderwerpen op het gebied van recreatief medegebruik samenhangen. Om hier meer duidelijkheid in te krijgen, is nu een visie opgesteld. (foto Delfland)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter