Nieuws
Online petitie voor behoud Voorburgs Oranjekwartier

Op internet is een online petitie gestart tot behoud van het Voorburgse Oranjekwartier. Op de eerste dag hebben al 154 mensen de petitie getekend. Aanstichter is Annet W.. De petitie is hier te vinden: https://secure.avaaz.org/community_petitions/en/college_b_w_zeg_nee_tegen_sloop_oranjekwartier_voorburg/?zAFrTmb

De petitie luidt aldus: ‘Verzoek aan het college van B&W van Leidschendam-Voorburg om aan het Oranjekwartier de status van gemeentelijk monument toe te kennen en met alle mogelijke middelen sloop van het Oranjekwartier te voorkomen. Vlak voor kerst werd het sloopvonnis geveld over 96 betaalbare huurwoningen in het Voorburgse Oranjekwartier. Stop de sloop waanzin, start met renovatie en behoudt het karakteristieke tuindorp. Laat de huurders niet in de kou staan. Teken de petitie’.

De panden zijn eigendom van woningcorporatie Wooninvest. Die wil deze sociale woningen slopen om er nieuwbouw voor in de plaats te zetten. De gemeente heeft tot nu toe geen standpunt ingenomen. De Stichting Het Cuypersgenootschap heeft B&W gevraagd de panden tot gemeentelijk monument te bestempelen. Ze dateren uit de jaren twintig en waren de eerste sociale woningen in Voorburg.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter