Nieuws
Provinciaal bestuur weerspreekt wethouder

Het provinciaal bestuur heeft bewust niet gereageerd op het bestemmingsplan ‘stedelijk’ van Leidschendam-Voorburg, waarin het viersporig maken van het traject Den Haag CS – Gouda via Station Voorburg niet is opgenomen. Het bestemmingsplan is namelijk conserverend en bevat dus geen nieuwe ontwikkelingen die het viersporig maken zouden blokkeren.

Dat heeft een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland kenbaar gemaakt. Hij reageerde daarmee op een bericht van wethouder Astrid van Eekelen aan de gemeenteraad over het project. In het Omgevingsprogramma van de provincie is een reservering voor het viersporig maken van het traject opgenomen. Vlietnieuws heeft daar over bericht. B&W wisten tot dan toe van niets.

De wethouder gaf aan dat de gemeente niet gebonden is door de reservering van de provincie. Zij gebruikte daarbij het feit dat het provinciaal bestuur niet gereageerd had op het ontwerp-bestemmingsplan ‘stedelijk’ als één van de argumenten.

‘Er is geen zienswijze op het bestemmingsplan Stedelijk ingediend omdat de reservering volgens ons Programma qua nut en noodzaak nog aangetoond moeten worden zodat opname in bestemmingsplan voorbarig is. En omdat het bestemmingsplan Stedelijk conserverend van aard is en dus geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk maakt die de 4-sporigheid in de weg staat. Er was dus geen reden om vanuit de provincie te reageren op het plan’, aldus de provinciale zegsman.

Het viersporig maken van het traject betekent een uitbreiding van Station Voorburg richting Stationsplein. Het spoor zou bovendien vlak langs Huygens Hofwijck komen te lopen. Het procent zou bovendien een lightrailverbinding tussen Den Haag CS, Binckhorst, Station Voorburg en Zoetermeer veel makkelijker maken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter