Nieuws
‘Romeinse’ speeltuin in Voorburg-West

Op het veld achter wijkcentrum Agora, Fonteynenburghlaan Voorburg-West, komt een ‘romeinse’ speeltuin. De bestaande speeltoestellen aan de kant van het volkstuinencomplex verdwijnen. In de plaats daarvan komen op vier terpen nieuwe speeltoestellen. De terpen en de toestellen verwijzen naar de Romeinse tijd toen hier de stad Forum Hadriani lag.

De terpen worden 30 centimeter hoog en krijgen gras, bloemen en kruiden als begroeiing. Waar nodig ook rubber snippers. Terp 1 krijgt een wachttoren met glijbaan en een veerwip in de vorm van een paard. Op terp 2 komen drie schommels waarvan één een nestschommel. Op de derde terp verschijnt een draaitoestel in de vorm van een ring (super nova). Een dubbel duikelrek en een klimtoestel in de vorm van een kasteel met wachttoren komen op terp 4.

Het geheel bootst de ruïne van Forum Hadriani na. De speeltoestellen krijgen een zandkleur en worden voorzien van vlaggen en panelen.

Omdat de grond een rijksmonument is (vanwege de ondergrondse restanten van Forum Hadriani) is een monumentenvergunning aangevraagd voor de aanleg. Door te werken met terpen en palen van 60 centimeter kan het geheel gebouwd worden zonder de archeologische laag in de ondergrond aan te tasten.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter