Nieuws
Omgevingsvergunning voor bouw 89 woningen

B&W hebben een ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage gelegd voor de bouw van twee flats op de hoek van de Veurse Achterweg en de Prinses Carolinalaan in Leidschendam, samen goed voor 89 woningen. Tot 3 februari 2022 kan bezwaar gemaakt worden tegen de vergunningverlening.

Op het stuk bouwgrond (5000 vierkante meter) zitten nu nog de autobedrijven Davo en Ardea. Die verdwijnen daar. De flats worden zes respectievelijk tien etages hoog. Er komt een verdiepte parkeergarage onder. De omgeving wordt groen aangekleed.

Van de te realiseren woningen vallen er 27 in de sociale sector, 20 in het middeldure segment. Voor 65 woningen wordt een hogere geluidbelasting toegestaan dan normaliter vanwege het autoverkeer op de Noordsingel.

In de garage komen 77 plekken. Voor bewoners zijn er bovendien tien deelauto’s beschikbaar. De rest van de wagens moet in de omgeving worden neergezet. Daar is genoeg plek voor, aldus B&W.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter