Nieuws
Hoogheemraadschap Delfland: recycle uw vet

Een goed werkend riool is vet belangrijk, aldus het Hoogheemraadschap Delfland, waar Voorburg onder valt: ‘Maar wist u dat veel van het vet dat tijdens de feestdagen wordt gebruikt om heerlijke maaltijden te maken in het afvoerputje of toilet verdwijnt? Afgezien dat het een vieze boel is, geeft dit ook verstoppingen in uw eigen afvoer, maar ook de rioolgemalen en waterzuivering hebben hierdoor extra storingen en verstoppingen.

Wat kunt u dan wel met uw  vet doen? Recycle je (frituur)vet door deze simpele stappen te volgen:

???? ?: Bewaar de lege verpakking van het gebruikte (frituur)vet.
??????: ???? ?????? ??? (???????)??? ????? ???????????. ??? ??? ??????? ??? ??? ?????????? ?????, ??? ?????? ??????????.

???? ?: Giet het afgekoelde (frituur)vet terug in de originele verpakking.
Heeft u die niet meer? Giet het dan in een lege plastic fles of melkpak. Soms is het handig daar een trechter bij te gebruiken.

???? ?: Vind een inzamelpunt. Kijk  op de website http://www.FrituurvetRecyclehet.nl
Neem de verpakking met het gebruikte (frituur)vet mee naar het dichtstbijzijnde inzamelpunt. Deponeer de fles in de gele kliko of het speciale inzamelmeubel.
???: Heeft u restjes ander vet? Bijvoorbeeld na het bakken van uw vlees. Giet ook dit in een lege plastic fles. Ook de olie waarin bijvoorbeeld feta of gedroogde tomaten in zit, kan worden ingezameld. Bewaar het vet in een verpakking, sluit deze goed af en lever ‘m in. Zo draagt u bij aan een groene samenleving.
???: Mocht recyclen nou niet uw ding zijn, verzamel dan uw vet en gooi dit in een afgesloten verpakking bij het afval. (Illustratie MVO)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter