Nieuws
Marien van Wijk moet nog even wachten

Marien van Wijk, oprichter van de partij Leidschendam Voorburg Stompwijk Lokaal (LVSL), moet nog even wachten op uitsluitsel of hij met zijn partij kan deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezing van maart 2022. Pas op 31 januari wordt dat bekend gemaakt. Dan is ook duidelijk welke andere partijen in Leidschendam-Voorburg strijden om de gunst van de kiezers. Op 31 januari moet elke partij ook een kandidatenlijst voor de stembusgang ingeleverd hebben. Of die wordt goedgekeurd maakt het gemeentelijk centraal stembureau uiterlijk op 4 februari bekend. Dan wordt ook bekend welke partij welk lijstnummer krijgt. Wie het niet eens is met een besluit over een kandidatenlijst kan binnen vier dagen in beroep gaan bij de Raad van State. Die doet vervolgens binnen zes dagen uitspraak. Zoals bekend is gemeenteraadslid Van Wijk uit GBLV gestapt en een eigen partij begonnen; LVSL.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter