Mening
U zegt het maar: Bootjes gaan voor mensen

Toen de aannemer die de brug in de Plaspoel Haven te Leidschendam met zijn medewerkers aan het plaatsen was bijna klaar was, vroeg ik hem: is die brug nou niet te steil? Hij antwoordde: ja, dat issie, en ook te ruw, maar het moet zo van de gemeente.

De brug is te steil voor mensen met rollators, voor mensen die slecht ter been zijn. Je moet er niet aan denken als iemand valt. De bedekking van de brug, een soort bitumen, is enorm scherp. Als het sneeuwt of ijzelt is dan de voetgangersdoorgang naar het Damcentrum onbegaanbaar.

En wat doet de gemeente: die haalt de witte brug weg waarover men gemakkelijk wandelend vanuit Klein Plaspoel polder (KPP) naar het Damcentrum en terug gaat.

En waarom? Zodat de bootjes van de dure huizen in het Voorburgs Kwartier naar de Vliet kunnen.

Een hele woonwijk moet vanwege bootjes gaan omlopen. Een hele woonwijk die merendeels bestaat uit sociale huurwoningen waar veel oudere mensen wonen, moet omlopen vanwege geld, want de huizen met bootjes zijn duur.

De buurt was 20 jaar geleden een speeltuin beloofd. Het eerste wat bewoners zeiden toen de nieuwe voetgangersbrug er was: ‘Mooi! Daar is de beloofde glijbaan’.

(naam inzender bij redactie bekend)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter