Nieuws
U zegt het maar: Vuurwerk en dieren

‘Ik vraag mij af of alle vuurwerkafstekers en zeker die met de enorme knallen er wel eens bij stil staan wat een impact dit heeft op dieren en vooral wat voor gevolgen dit kan hebben. Er zijn helaas al weer veel honden vermist door het vuurwerk en de laatste tijd zijn er verdrietig genoeg al honden overleden die zo schrokken en vervolgens aangereden zijn en die het niet overleefd hebben of nog zijn vermist.
Een paard is zo geschrokken dat het een been brak en moest laten inslapen. Zoek maar eens op ‘vermiste honden’ en je ziet de enorme gevolgen. Alleen vuurwerk tijdens de jaarwisseling daar kun je nog rekening mee houden maar het begint al maanden hiervoor. Denk eens aan de dieren als je vuurwerk afsteekt en ook waar je dit doet. Zeker niet in een park of bos of als je een dier in de buurt ziet’.

(Naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter