Activiteiten
Laatste openlucht expo provinciehuis
Met de laatste graffiti-expositie op de bouwschutting rondom het hoofdgebouw van het provinciehuis brengen de kunstenaars een ‘Ode aan Den Haag’. Onder leiding van aanvoerder Patrick Goos, oftewel Artdrenaline deden met deze graffiti-expositie zo’n 18 street-art kunstenaars uit de omgeving mee aan de sessies. ,,In de werken ‘Ode aan Den Haag’ op de bouwschutting zijn allerlei dingen terug te vinden die met Den Haag te maken hebben, zoals de Haagse ooievaar, het Binnenhof en Haagse Harry”, aldus Patrick Goos. ,,Ik heb het met heel veel plezier georganiseerd en naast de mooie werken was het mooi te zien dat iedereen uit de scene weer even werd samengebracht, een mooie reünie.”

Vanwege de renovatie van het provinciehuis is het idee ontstaan om op de wanden van de bouwschutting streetart te laten zetten. De provincie kijkt terug op een mooie samenwerking. ,,We willen kunst toegankelijk maken voor iedereen binnen en buiten de provincie en in coronatijd is het wat moeilijker om exposities te organiseren.”, aldus Annelies Wegenwijs van de kunstcommissie. “Zo zie je maar dat kunst niet altijd in een museum hoeft te hangen èn geven we die lelijke verbouwingswanden ook weer kleur.”

De eerste graffiti-expositie op de bouwschutting organiseerde stond in het teken van Na 75 jaar Vrijheid(verwijst naar een andere website). De tweede expositie ‘Grafitti Dinosaurs(verwijst naar een andere website)’ was een ode aan de eerste generatie graffiti artiesten: de dinosauriërs in het vak. ‘Ode aan Den Haag’ is de laatste expositie die tot het voorjaar blijft staan.

De openlucht expositie ‘Ode aan Den Haag’ is voor iedereen toegankelijk. Adres: Zuid-Hollandplein 1 en bereikbaar via de Zuid-Hollandlaan (Malieveldzijde). Werken van onder andere ArtdrenalineSogoshowPage33 en Zesta zijn te bekijken. Voor de gelegenheid maakte de kunstcommissie van de provincie een kunstwandelroute langs de kunst op de bouwschutting en kunstwerken in de omgeving van het provinciehuis. (foto Prov. ZH)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter