Mening
U zegt het maar: ‘Een verhaal bij elkaar liegen’

Op 1 januari was op Vlietnieuws een reactie te lezen op mijn eerdere stuk inzake de veel te steile brughelling Plaspoel Haven Leidschendam https://vlietnieuws.nl/2022/01/01/u-zegt-het-maar-reactie-op-bootjes-gaan-voor-mensen/

De reactie is emotioneel en niet op feiten gebaseerd.

De gemeente heeft zelf aangegeven dat het witte bruggetje verdwijnt. Hoe kunnen anders de bootjes naar de Vliet? Er zullen geen sleutels worden uitgedeeld voor het ophaalbruggetje, noch zal een sluiswachter elke keer voor een sloepje de brug willen ophalen.

Kwestie van rationeel en logisch nadenken.

De gemeente had al meer dan 20 jaar geleden beloofd dat er een speeltuin zou komen. Feit is, 1 januari 2022, dat er een kleine speeltuin is voor kleine kinderen. Grotere kinderen kunnen nergens een balletje trappen zonder in de hondenpoep te staan, bijvoorbeeld grasveld Dokter Van der Stamstraat.

Wij zijn voorts enorm benieuwd waar dat voetbalveld kan komen, zoveel ruimte is er niet meer over. Zeker niet nu er verder gewerkt gaat worden aan het bouwen van 66 (!) aanlegplaatsen.

Wij bewoners die straks in de narigheid komen als het slecht weer is en we de steile brug niet op en af kunnen: wij zijn trots op onze buurt. Maar niet op de manier waarop er met mensen zonder bootjes wordt omgegaan.

(Naam inzender bij redactie bekend)