Nieuws
Veiligheidsregio: ‘Samenwerking hulpdiensten uitstekend’

De Veiligheidsregio Haaglanden heeft de eerste en voorlopige cijfers  van de inzet van de Politie Eenheid Den Haag en de Veiligheidsregio Haaglanden tijdens de jaarwisseling 2021 – 2022 vrijgegeven. De cijfers zijn geregistreerd over een periode van 32 uur (van 31 december 0:00 uur tot 1 januari 8:00 uur). Het betreft alleen de cijfers van de brandweer, ambulancediensten en de Politie Eenheid Den Haag in het verzorgingsgebied van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Ook dit jaar hebben de hulpdiensten in de regio Haaglanden hun bijdrage geleverd aan een goed verloop van oud en nieuw. De samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten verliep uitstekend. Vanwege de COVID-19 maatregelen waren er dit jaar geen vuurwerkfestivals, geen vreugdevuren en geen georganiseerde feesten.

Dit jaar was er wederom een drukke jaarwisseling met vele incidenten. Met name voor de brandweer was het aantal incidenten hoog. Dankzij de grootschalige inzet van de hulpdiensten konden deze incidenten adequaat worden bestreden. De piek van de brandweerincidenten lag tussen 00:00 – 02:00 uur. Er zijn vier forse woningbranden geweest in respectievelijk Delft, Den Haag, Zoetermeer en ’s-Gravenzande en vele kleinere brand-incidenten.

De politie heeft net als andere hulpdiensten een drukke nacht achter de rug maar het bleef beheersbaar. Er vonden geen grootschalige verstoringen van de openbare orde plaats. De politie heeft een aantal keren moeten optreden vanwege groepen jeugd die met vuurwerk gooiden en vernielingen pleegden. In Zoetermeer zijn de ruiten van een politieauto vernield door omstanders toen agenten de brandweer ondersteunden bij een brand. In Den Haag raakten meerdere woningen beschadigd door zwaar vuurwerk. Er zijn diverse aanhoudingen verricht vanwege het afsteken van (illegaal) vuurwerk, openbare dronkenschap en vernieling.

De geneeskundige keten heeft een drukke maar beheersbare nacht gehad met een piek voor het ambulancevervoer rond 2.00 uur. De ziekenhuizen en huisartsenposten hebben de nodige vuurwerkslachtoffers behandeld.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter