Nieuws
Huize Swaensteyn niet te isoleren

Huize Swaensteyn, Herenstraat 72-76 in Voorburg, zetel van de gemeenteraad, griffie en politieke partijen, is niet te isoleren. Het pand heeft nu energielabel F, het op één na slechtste. Dat zou label C moeten worden volgens het gemeentelijke beleid. Standaard isolatie is in het monumentale gebouw met delen uit 1632, niet mogelijk. Er zullen methoden gevonden moeten worden geënt op het gebouw zelf. Of dat kan moet worden uitgezocht. Daarbij spelen ook de kosten een rol. Zelfs als er betaalbare oplossingen worden gevonden is het halen van label C twijfelachtig. De te hoge uitstoot van CO2 zal in dat geval elders in de gemeente gecompenseerd moeten worden. Huize Swaensteyn is een pand van de gemeente. Hoe compensatie bij een ander gemeentelijk gebouw mogelijk is melden B&W niet. (foto Charles Groeneveld)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter