Activiteiten
Minder dan 100 dagen tot Floriade Expo

Het is nog iets minder dan 100 dagen tot de opening van Floriade Expo 2022. Van 14 april tot en met 9 oktober  is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert hier samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema ‘Growing Green Cities’ centraal.

Groen leven in de stad. Duurzaam verbouwde voeding. Schone energie. Een gezonde leefomgeving. Thema’s die steeds meer mensen bezig houden en proberen toe te passen in hun dagelijkse leven. Floriade laat een hoopvolle toekomst zien. Het biedt een podium aan nationale en internationale grootdenkers en innovators die groene oplossingen laten zien die steden leuker, leefbaarder en duurzamer maken.
Floriade is een half jaar open en verwacht twee miljoen bezoekers. ‘Voor de sector een bijzonder project, maar ook voor bezoekers. Vooral ook gezinnen beleven een leerzame en gezellige dag uit, lopen van land naar land, genieten van een uitgebreid kunst- en cultuurprogramma, siertuinen, circulaire paviljoens en een belevingskas. De kabelbaan, een vorm van duurzame mobiliteit in de stad, biedt een prachtig uitzicht over de biobased bruggen, het arboretum en de landenpaviljoens. Floriade is een groen en inspirerend dagje uit’, aldus de organisatie.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter