Nieuws
VVD heeft zorgen over basisschool Vijverhof Voorburg

VVD-gemeenteraadslid Sabrina van den Heuvel maakt zich zorgen over de toekomst van basisschool De Vijverhof in Voorburg. Dit nu er vertraging is opgetreden bij de plannen voor renovatie van en nieuwbouw bij het bestaande gebouw.

Uit een bericht van de schoolleiding blijkt dat de eerdere planning om in het tweede kwartaal van 2022 tot een definitief ontwerp van het nieuwe schoolgebouw en de buitenruimte te komen, niet gehaald zal worden.

‘Het ontwerpteam is begonnen met het definitief ontwerp. De gemeente is de mogelijkheden voor het schoolterrein aan het onderzoeken. In de afgelopen weken (november/december, red.) heeft een nieuwe verkeerstelling plaatsgevonden; de metingen hiervan worden geanalyseerd. Daarnaast is er extra tijd nodig voor het uitwerken van de plannen voor de gevel aan de achterzijde, uitbreiding van het speelterrein en de financiële gevolgen hiervan. We willen dit zorgvuldig onderzoeken en de consequenties in kaart brengen. Hierdoor loopt de indiening van het definitief ontwerp enige vertraging op’, meldt de schoolleiding.

Begin februari staat een volgende bijeenkomst met de klankbordgroep gepland. Vervolgens zal ook de buurt verder geïnformeerd worden.

Het was de bedoeling dat de gemeenteraad in het tweede kwartaal ook zou beslissen over renovatie/nieuwbouw. In het derde kwartaal zouden de leerlingen van de school en de leerkrachten dan verhuizen naar een tijdelijke huisvesting. Of dat alles nog haalbaar is, is nu de vraag.

Het VVD-raadslid heeft nu een aantal vragen aan B&W gesteld. ‘Wat is de stand van zaken aangaande de nieuwe huisvesting van De Vijverhof? Hoe ziet het verdere verloop van het proces eruit? Ligt er al een definitief ontwerp voor de nieuwe huisvesting bij de wethouder? Komt het ontwerp ter goedkeuring naar de Gemeenteraad? Zo ja, wanneer kunnen we deze verwachten? Zo nee, waarom niet? Wat betekent de monumentenstatus voor het verdere proces dan wel ontwerp? Hoe wordt de participatie nu vormgegeven? Hoe ziet de samenstelling van de klankbordgroep eruit? Hoe worden omwonenden meegenomen in het proces?’

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter