Nieuws
Wethouder wijst schuldigen problemen woningmarkt aan

Projectontwikkelaars en makelaars zijn de veroorzakers van de problemen op de lokale woningmarkt. De projectontwikkelaars omdat zij onvoldoende interesse hebben de woningen te bouwen die nodig zijn, de makelaars omdat zij de prijzen van woningen opdrijven.

Dat schrijft wethouder Floor Kist in antwoorden op vragen van GBLV-gemeenteraadslid Bianca Bremer over een regionaal onderzoek naar de belangrijkste oorzaak van de huidige wooncrisis.

Als grootste problemen op de lokale woningmarkt noemt Kist tekorten aan sociale huurwoningen, (huur)wooneenheden voor jongeren, koopwoningen in lagere prijssegment en woningen voor senioren, bijvoorbeeld appartementen.

Op de vraag wat de wethouder als oplossingen ziet noemt Kist het afschaffen van de verhuurdersheffing voor woningcorporaties en de invoering van zelfbewoningsplicht om particuliere beleggers tegen te gaan.

Gevraagd naar zijn grootste vrees inzake de woningmarkt antwoordt Kist ‘dat onze huizenmarkt bezwijkt onder de huidige prijsopstuwing’. Bij het afgeven van bouwvergunningen zegt de wethouder aan te lopen tegen verzet vanuit de buurt/wijk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter