Nieuws
DE BANK gebaseerd op vroegere Wilhelmina MULO

Vol trots presenteren projectontwikkelaar en makelaars het nieuwbouwproject DE BANK in Voorburg. De 16 comfortabele appartementen en penthouses worden gerealiseerd op de hoek van de Parkweg en de Rozenboomlaan in een kleinschalig nieuwbouwproject.

Er is keuze uit diverse woningtypen. Zo varieert het woonoppervlak van circa 55m² tot circa 158m². Men bereikt de woningen via de centrale, luxe entreehal met trap en lift. Per verdieping zijn er maximaal drie appartementen – elk voorzien van grote ramen die voor veel lichtinval en mooi uitzicht zorgen. Ook is er een riant terras.

Uiteraard voldoen alle appartementen en penthouses aan het nieuwe Bouwbesluit, wat inhoudt dat de kopers met deze duurzame woning zijn voorbereid op de toekomst.

,,DE BANK is ook wel als urban villa te omschrijven. Met z’n modern-klassieke uitstraling past dit gelaagde appartementengebouw uitstekend in de bestaande omgeving met op de hoek weer een fraai accent, veelal lichte, bakstenen gevels en sfeervolle voortuinen. Bijzonder is de ronding op de kop van het alzijdig georiënteerde gebouw wat een bepaalde zachtheid met zich meebrengt – eveneens passend in de bestaande buurt”, aldus René Buur, partnerarchitect bij KOW Architecten

Het team van KOW Architecten liet zich onder meer inspireren door het ontwerp van de Wilhelmina MULO school, die tot 1978 op deze hoek stond. De ‘Vlinderplattegrond’ is hiervan een voorbeeld. Daarbij wordt het trappenhuis centraal in het gebouw geplaatst en steekt het boven de vleugels uit.

De projectontwikkelaar is Waayer uit Voorburg. De makelaar is het eveneens lokale WVK.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter