Nieuws
Gemeentelijke informatie klopt niet

De gemeentelijke informatie over de individuele inkomenstoeslag voor inwoners die drie jaar lang elke maand een inkomen hadden lager dan bijstand plus tien procent, klopt niet. Dat stelt de SP. Op de site van de gemeente staat dat de toeslag voor alleenstaanden zonder kinderen 387 euro is. Dat moet 450 euro zijn. Volgens de partij heeft de gemeente erkend er naast te zitten en beloofd de site aan te passen. Dat is alleen niet gebeurd. De inkomenstoeslag is mogelijk voor inwoners tussen 21 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd. Behalve het lage inkomen gedurende de afgelopen drie jaar mag en geen zicht zijn op een hoger inkomen. Er zijn ook toeslagen voor alleenstaanden met kinderen onder 12 jaar, alleenstaanden met kinderen ouder dan 12 jaar, gehuwden/samenwonenden zonder kinderen, gehuwden/samenwonenden met kinderen jonger dan 12 jaar, gehuwden/samenwonenden met kinderen ouder dan 12 jaar. Of de bedragen voor hen op de site van de gemeente wel kloppen is onbekend.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter