Nieuws
Uitspraak wethouder wekt verbazing

‘Als we iets hebben gemerkt in het afgelopen jaar, dan is het hoe belangrijk een eigen woning is. Daarom gaat de bouw van sociale woningen gestaag door’. Dat stelt wethouder Floor Kist in zijn nieuwjaarsgroet. Sinds de laatste gemeenteraadsverkiezing van maart 2018 zijn er in de gemeente 48 sociale woningen gerealiseerd. Dat was een project van het vorige stadsbestuur. Voor zover bekend worden er nu in de gemeente geen sociale woningen gebouwd. Op de vraag op welke projecten de wethouder met zijn uitspraak doelt laat zijn woordvoerster weten: ‘Bouwen is niet alleen het neerzetten van een gebouw, maar ook alle voorbereidende werkzaamheden. Op vier plekken worden die voorbereidingen getroffen: Overgoo, De Star, nieuwbouw in de Nieuwstraat Leidschendam en een klein project in Stompwijk’. GroenLinks, de partij van Kist, trad eind 2020 tot B&W toe onder andere met de afspraak de sociale woningbouw te versnellen. Overgoo en De Star werden al voor de gemeenteraadsverkiezing van 2018 in gang gezet. Het project in de Nieuwstraat betreft sociale woningen die daar eerder werden gesloopt.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter